پنجشنبه ۸ مرداد ۱۴۰۵ - ۲۱:۱۲
ژنرال پیشین اسرائیل: ممکن است بار دیگر به ۸۰ سالگی نرسیم

حوزه/ گادی آیزنکوت، رئیس پیشین ستاد کل ارتش و عضو سابق کابینه جنگ رژیم صهیونیستی، با هشدار درباره بحران عمیق داخلی این رژیم، از احتمال تکرار سرنوشت تاریخی دولت‌های یهودی سخن گفت و افزایش خشونت، گسترش ناامیدی اجتماعی و شکل‌گیری «فرهنگ دروغ» را از نشانه‌های این وضعیت دانست.

به گزارش سرویس بین‌الملل خبرگزاری حوزه به نقل از اسلامی آنالیز، گادی آیزنکوت، رئیس پیشین ستاد کل ارتش و عضو سابق کابینه جنگ رژیم صهیونیستی، در گفت‌وگو با رادیو دولتی «کان» (KAN)، با اشاره به بحران‌های داخلی اسرائیل، هشدار داد این رژیم ممکن است بار دیگر پیش از رسیدن به هشتادمین سال تأسیس خود دچار فروپاشی شود.

هشدار درباره «نفرین ۸۰ سالگی»

آیزنکوت با مقایسه وضعیت کنونی رژیم صهیونیستی با تجربه تاریخی دولت‌های یهودی، ایتامار بن‌گویر، وزیر امنیت داخلی این رژیم، و جریان راست افراطی را عامل سوق دادن اسرائیل به سوی فاجعه دانست و گفت: «همان‌گونه که از تاریخ دوره روم به یاد داریم، سیکاری‌ها (گروهی افراطی از یهودیان که به خشونت و ترور مخالفان شهرت داشتند) هرگز ما را به سرمنزل مقصود نرساندند. دولت اسرائیل در گذشته دو بار پیش از رسیدن به ۸۰ سالگی نابود شده است. تجربه تاریخی ما به‌روشنی نشان می‌دهد که چنین رهبرانی و نفرت‌های بی‌دلیل، سرانجام ما را به کجا خواهند کشاند.»

افزایش افسردگی، مصرف مواد و خشونت

در این گفت‌وگو، شیر رووِن، مجری برنامه، نیز از گسترش احساس ناامیدی در جامعه اسرائیل سخن گفت و اظهار داشت: «بسیاری از جوانان هم‌نسل من دیگر امیدی به آینده ندارند؛ کسانی که می‌توانند، کشور را ترک می‌کنند. مصرف مواد مخدر از کنترل خارج شده، مصرف داروهای روان‌پزشکی به سطحی نگران‌کننده رسیده و خشونت خیابانی به‌شدت افزایش یافته است. احساس فروپاشی و ازهم‌گسیختگی همه‌جا دیده می‌شود.»

وی همچنین با اشاره به از میان رفتن احساس امنیت افزود: «من و بسیاری از اطرافیانم احساس می‌کنیم در انبار کشتی‌ای با پنجره‌های بسته گرفتار شده‌ایم؛ فقط امیدواریم دریا آرام بماند، چون هیچ کنترلی بر اوضاع نداریم.»

آیزنکوت: مردم فریاد می‌زنند «ما را نجات دهید»

آیزنکوت نیز سخنان مجری را تأیید کرد و گفت در سفرهایش به نقاط مختلف سرزمین‌های اشغالی با همین فضای روانی روبه‌رو شده است.

وی اظهار داشت: «در نشست‌هایی که اخیراً شرکت کرده‌ام، بارها از میان جمعیت فریاد "ما را نجات دهید" شنیده‌ام. مردم مانند جامعه‌ای هستند که دچار آسیب و ضربه‌ای عمیق شده است. چه در داخل و چه در خارج، با دوره‌ای بسیار پیچیده روبه‌رو هستیم و این وضعیت، نسل جوان را به‌شدت نگران کرده است.»

او همچنین با اشاره به افزایش خشونت‌های اجتماعی گفت: «اینکه جوانی تنها بر سر یک مشاجره ساده در پتاح‌تیکوا، جوان دیگری را با چاقو به قتل برساند، نشانه وضعیت نگران‌کننده‌ای است که جامعه با آن مواجه شده است.»

انتقاد از «فرهنگ دروغ»

رئیس پیشین ستاد کل ارتش رژیم صهیونیستی، یکی از عوامل اصلی فرسایش جامعه و نهادهای این رژیم را عملکرد بنیامین نتانیاهو دانست و گفت: «آنچه در جامعه اسرائیل تغییر کرده، شکل‌گیری یک فرهنگ بیمارگونه دروغ است؛ فرهنگی که بدون هیچ شرمی، روز را شب و شب را روز جلوه می‌دهد.»

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha